Café nieuws sep. ’21

image_pdfimage_print

Parkinson Café Alphen gaf op:

22 september om 14.00 uur in Buurthuis Kerk en Zanen
een presentatie:

Relatie, somberheid, angst en acceptatie.

Gepresenteerd door: Marit Krediet (Psycholoog GGZ)

Marit Krediet: Zo een makkelijke spreekster die de zaal toesprak over relatie, somberheid, angst en acceptatie van mensen met de ziekte van Parkinson, maar zeker voor hun omgeving. Want Marit benadrukte “Parkinson heb je samen “.

Na haar studie psychologie aan de universiteit in Leiden, heeft zij in verschillende praktijken binnen de generalistische- en specialistische GGZ gewerkt, waar zij de opleiding tot GZ psycholoog heeft afgerond. Sinds 2012 is zij een BIG geregistreerde GZ-psycholoog en lid van de beroepsvereniging voor psychologe NVGZP.
Voor haar studie psychologie is zij werkzaam geweest als fysiotherapeut in verschillende ziekenhuizen. In haar werk als fysiotherapeut heeft zij kennis opgedaan over de complexe en fascinerende samenwerking van lichaam en geest. Mede door haar achtergrond en haar behoefte om haar kennis van lichaam en geest te combineren, heeft zij zich aangesloten bij het ParkinsonNet en bij MS Zorg Nederland. Zij heeft ervaring opgedaan in de behandeling van de psychische problemen die kunnen voorkomen bij patiënten met de ziekte van Parkinson, MS of een andere chronische ziekte. Ook begeleidt zij regelmatig partners van chronisch zieke mensen. Tevens heeft zij brede ervaring opgedaan in de GGZ met volwassenen (vanaf 18 jaar) met lichamelijke klachten waar geen medische oorzaak voor gevonden kon worden, angstklachten en stemmingsklachten (o.a. depressies) en klachten na traumatische gebeurtenissen. De methodieken waar zij vooral mee werkt zijn: cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, inzicht gevende therapie en EMDR. Zij biedt behandelingen aan in het kader van de generalistische basis GGZ.
M.a.w. ze was een perfecte spreekster die ons kon helpen met dit onderwerp en de vragen werden allemaal succesvol beantwoord en een tevreden opkomst verliet de zaal met goede gevoelens.