Cafe Nieuws Apr.’19

image_pdfimage_print

Afgelopen cafe Parkinson Café vond plaats op: 

Woensdag 24 april 2019 

2 items werden behandeld bij een goed bezocht café

” Veiligheid in en om het huis “

en

” Wolk heup airbag “

Politieman Luc Jannessen gaf voorlichting geven over  hoe je waakzamer kunt zijn om bedriegers te snel af te zijn. Kortom hoe je veiliger kunt handelen in en om het huis. Bijvoorbeeld hoe je de zgn ”babbeltrucs” kunt doorzien. Hoe je meekijken bij bv pinnen kunt voorkomen. Wat je kunt doen om veiliger de voordeur te openen. Dus tips en trucs om je veiligheid te vergroten.

Babbeltruc

Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. De politie is alert op deze vorm van diefstal. Lees hieronder meer over babbeltrucs op internet en hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt.

Hij liet tevens een youtube filmpje zien ter ondersteuning. https://www.youtube.com/watch?v=_ISQk5E8k2I  

 
Mendes Hogestyn geeft uitleg over de Wolk heup airbag. 
Wolk is een nieuwe bescherming voor senioren met een verhoogd risico op vallen en/of het breken van botten.
Het is een band die onder de kleding wordt gedragen ter hoogte van de heup. Wanneer iemand valt blaast het zich op en beschermt de heup tegen letsel.
Sinds een jaar wordt Wolk ingezet bij mensen met Parkinson.
Argumenten voor het omarmen van Wolk:
  • Heupfracturen worden voorkomen
  • Bewegingsvrijheid van de gebruiker gaat omhoog
  • Valangst van de gebruiker neemt af 
  • Zorgen van behandelaren en mantelzorgers nemen af

Hier vindt u een korte video waarin parkinsonpatiënten spreken over hun ervaringen met Wolk: https://vimeo.com/296859353       Om bekend te worden met Wolk, bieden wij drie geïnteresseerde bezoekers van het Parkinson Café gedurende 4 weken een gratis test Wolk aan.

Bijgevoegd de flyer, de aanbieding en hierbij een link naar een deelbare versie van de presentatie: https://www.dropbox.com/s/l3qg7jcalboe2ff/Wolk%20Intro%20-%20Parkinson%20Caf%C3%A9%20-%20deelbaar%202.pdf?dl=0
 
En ter herinnering: Wolk komt vrijdag 3 mei 19.10, Omroep Max, NPO2, programma Meldpunt.
 
Meer informatie: www.wolkairbag.com