Café nieuws Febr ’17

image_pdfimage_print

Banner+PV-Pcafé+1600x230

Café Nieuws februari 2017

ScreenShot009 nieuws2 (klik aan)
 

 

Het cafe Parkinson Café Alphen van  Woensdag 22 februari 2017 ging over

Vakanties zeker mogelijk voor mensen met een beperking

(de meegaande mantelzorger heeft zijn/haar handen vrij)

 

Rijk Salentijn  en Wim Bloemzaad , al jaren vrijwilligers van “hetvakantiebureau.nl”, gaven een uitgebreide uitleg van de mogelijkheden voor mensen met een beperking en zijn/haar mantelzorger/ster.
Veel mensen met een beperking en hun mantelzorger(ster) hebben de angst om op vakantie te gaan met de gedachte: “Als er wat gebeurd”

Hetvakantiebureau.nl neemt die zorg uit handen en biedt vakanties aan die uitstekend geschikt zijn voor die mensen die zorg nodig hebben en waar de mantelzorgers(sters) eens wat anders kunnen doen dan verzorgen. (de zorg wordt geheel overgenomen door vrijwilligers en/of gediplomeerde verzorgers)

Zo’n 1.400 vrijwilligers, waarbij gediplomeerde verzorgers aanwezig zijn, nemen alle taken van de mantelzorgers over en zorgen dat beide een onvergetelijke week hebben.

Overdag worden er uitstapjes georganiseerd naar  b.v. dierentuin, musea, zandsculpturen al naar gelang de gasten aangeven wat ze willen doen. Tevens zijn er (duo)fietsen en rolstoelfietsen aanwezig en een elektrisch karretje maakt rondritten door de omgeving. (ook is er een rolstoelbus aanwezig)

‘s-Avonds kunnen gasten door recreatie, zang, dans, bingo, muziek, spelletjes en/of gezellig babbelen hun avond doorbrengen. Uiteraard worden voor die gasten die lekker thuis willen blijven ook recreatie aangeboden. Gasten kunnen uiteraard ook samen er op uit gaan.

Niemand hoeft bang te zijn over zijn of haar medische status, deze wordt goed in de gaten gehouden en desnoods wordt overleg gepleegd met de huisarts of ziekenhuis.

Verder zijn alle kamers geschikt voor alle voorkomende problemen, papegaai, hoog/laag bedden, rolstoelen, rollators, po-stoelen m.a.w. alle locaties van het vakantie bureau zijn compleet geschikt voor mensen met een medisch probleem.

Uiteraard gaan Rijk en Wim ook in op kortingen en vergoedingen welke worden gegeven.

Zelfs zorgverzekeringen geven riante vergoedingen voor mantelzorgers: Zorgverzekeringen

Er zijn locaties in Lunteren, Ermelo, Doorn, Wezep, Mechelen, Lemele en de boot “Prins Willem Alexander”

Voor opgaves als gast en/of vrijwilliger:

(0318) 48 66 10 of mail via  

website: www.hetvakantiebureau.nl