Café nieuws Aug ’16

image_pdfimage_print

Banner+PV-Pcafé+1600x230

Café Nieuws augustus 2016

ScreenShot009 nieuws2 (klik aan)

     cafe      Woensdag 24 augustus 2016

Parkinson Café Alphen ging deze woensdag over:

SMOVEY

met en door

Mickey van der Laan
(Vitale Veerkracht)

smoveysmovey-dubbel

Mickey vertelde het verhaal van de Oostenrijkse ex-tennisleraar Johann Salzwimmer die in 1996 de diagnose Parkinson kreeg en kon hij steeds minder goed functioneren. Hij merkte echter dat het zwaaien voor het serveren van een bal hem meer controle over zijn spieren gaf. Na het tennissen had hij korte tijd minder last van de symptomen. Hij ging zijn rackets gebruiken om tijdens het wandelen met zijn armen te zwaaien en zocht naar manieren om het effect van de zwaai te versterken.

Met smoveys kunnen mensen van alle leeftijden op een laagdrempelige en leuke manier bewegen en zo hun gezondheid zelf ondersteunen.

Kijk op http://simplysmove.nl  voor meer informatie !

Bijgaand de powerpoint presentatie swing&smile WORKSHOP parkinson cafe Alphen aan de Rijn  en de link naar de video.

Mickey van der Laan verkocht ter plekke haar meegenomen smoveys en gaf door dat, indien iemand nog een nabestelling wil doen, bij de bestelling op haar website een code ingevuld kan worden, zodat er geen verzendkosten behoeven te worden betaald.

De code is: ALPHEN.

Website: http://shop.veerkrachtonline.nl/smovey?sid=7cd5 7tmhsp0e7j365vu6732rm7

**********************************

Lenie, mede oprichtster van Parkinson Café Alphen, nam afscheid als bestuurslid en uiteraard werd zij in het zonnetje gezet voor al haar bewezen diensten.

Onder luid applaus nam zij de oorkonde en bloemen in ontvangst.

Lenie nam de microfoon over, vertelde hoe en wanneer het Café tot stand was gekomen en dankte alle aanwezigen voor hun maandelijkse aanwezigheid en hun applaus en vertelde dat zij zeker als gast de bijeenkomsten zou blijven bijwonen.

**********************************

Wim stelde Rijk Salentijn aan de gasten voor, die of het voorzitterschap of het secretariaat zal over nemen.

Ook wenste Wim Martin Treffers veel sterkte die het weekend zijn blindedarm moest opgeven om van zijn pijn verlost te worden. Hij herstelt goed.