Café nieuws sep.’17

image_pdfimage_print

Banner+PV-Pcafé+1600x230

Café Nieuws september 2017

ScreenShot009 nieuws2 (klik aan)

cafe      Woensdag 27 september 2017

was het item:

Wat te doen bij Incontinentieproblemen?

Problemen waarbij de urine of ontlasting niet kan worden opgehouden.

Welke hulp kan de Bekkentherapeut bieden?

door

   Annette Bikker en  Amanda Blom

Bekkentherapeuten

Een bekken(bodem) fysiotherapeut is een fysiotherapeut, die dankzij een aanvullende opleiding gespecialiseerd is in het behandelen van klachten in het hele buik-, bekken- en lage rug gebied. De spieren van lage rug, buik en bekken spelen een belangrijke rol bij houding en bewegen. Daarnaast hebben de bekkenbodemspieren een belangrijke taak bij het plassen, vrijen en ontlasten.

Klachten in het gebied van het bekken, de buik en de bekkenbodem komen heel frequent voor, zowel bij volwassen vrouwen en mannen, als bij kinderen. Incontinentie, obstipatie, pijn bij het vrijen, bedplassen, verzakkingsklachten, steeds terugkerende blaasontstekingen, (al dan niet zwangerschapsgerelateerde) bekkenpijn, onbegrepen buikpijn, allemaal klachten die een enorme impact kunnen hebben op de kwaliteit van het dagelijks leven. Gelukkig is er is met behulp van de oefeningen en adviezen van de bekkenfysiotherapeut bijna altijd veel meer aan te doen dan gedacht wordt.

Annette en Amanda zullen meer uitleg geven over de behandeling van incontinentieklachten bij mensen met de Ziekte van Parkinson.

 

Een geweldige opkomst, maar we hadden wat te vieren !

Parkinson Café Alphen bestond al weer 3 jaar dat hebben we natuurlijk gevierd !

Parkinson Café Alphen bestond 3 jaar en een niet bij naam genoemde sponsor vond dat de drankjes met een Petit Four gratis moest zijn.