Café Nieuws aug.´19

image_pdfimage_print

Afgelopen cafe Parkinson Café vond plaats op: 

Woensdag 28 augustus 2019 

Het onderwerp was:

Informatie over de meest gebruikte medicatie bij de Ziekte van Parkinson

door

Paulien Doorlag

neuroloog

Een ontzettend goede opkomst van een kleine  70 gasten waren naar Wijkcentrum Kerk en Zanen getrokken om Paulien Doorslag haar verhaal aan te horen.

Zij vertelde het in een voor iedereen begrijpelijke taal zodat de aandacht bijzonder was en er zelf geen pauze werd ingelast.

Onze hersenen, ruggenmerg, spieren en zenuwen zijn verantwoordelijk voor veel processen in ons lichaam, zoals bewegingen, waarnemingen, gedrag, spraak en bewustzijn. Problemen in die gebieden kunnen dan ook grote gevolgen hebben voor uw leven of dat van iemand in uw omgeving.

Wanneer u neurologische klachten heeft, kunt u op de afdeling Neurologie terecht voor onderzoek, behandeling en begeleiding. De neurologen zijn ervaren in het onderzoeken en behandelen van alle neurologische ziekten. Daarnaast heeft iedere arts nog enkele aandachtsgebieden waarin hij of zij zich verder heeft bekwaamd.

Dr Doorlag is momenteel werkzaam is als chef de Clinique op de afdeling Neurologie in het Alrijne ziekenhuis Leiderdorp. Zij heeft de supervisie over de afdeling Neurologie en de Spoedeisende Hulp. Daarnaast werkt ze op de polikliniek Neurologie in Leiderdorp en Alphen a/d Rijn. Hier participeert Dr Doorlag onder andere in de multidisciplinaire geheugenpoli.

Deze middag gaf Dr Doorlag de gasten informatie over veel gebruikte medicatie bij de Ziekte van Parkinson en alle vragen werden op haar gebruikelijke wijze (zeer begrijpelijke taal) beantwoord.