Cafe Nieuws Feb.´20

image_pdfimage_print

 

Café Nieuws februari 2020

 Het Parkinson Café vond plaats op

cafe

Woensdag 22 februari 2020

Het onderwerp was:     Parkinson Doe Boek:

schrijfster Josca Bos

Bijna 40 gasten met TV West in ons midden hoorden Josca Bos haar relaas vertellen over hoe zij positief met Parkinson omgaat. Ze gaf klinkende voorbeelden en betrok de zaal er volledig bij. Iedereen deed geweldig mee en gaf hun persoonlijke problemen weer die problemen had Josca in haar boek beschreven.

Josca Bos geeft in haar Parkinson DoeBoek heldere handreikingen om met de ziekte van Parkinson om te gaan. Specifiek op gebieden waarop je mogelijk zelf invloed kan uitoefenen: wat is de kracht van zelfkennis, hoe krijg je compassie met jezelf, hoe ga je verstandig om met je energie? Ze stelt rake vragen en geeft veel praktische tips, voorbeelden en hulpmiddelen.

De ervarings-anekdotes van haarzelf en andere patiënten maken het boek compleet. Het boek is vriendelijk nuchter van toon, herkenbaar en leerzaam voor zowel
Parkinson patiënten als hun partners, familie, vrienden, mantelzorgers, artsen, zorgverleners, werkgevers. Ideaal is dat u de hoofdstukken niet per se  chronologisch hoeft te lezen. Elk hoofdstuk eindigt met handvatten, vragen of oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan. Daarbij kunt u zelf kiezen welke goed bij u passen.

‘Het leven is een cadeau, ik ga alles doen wat ik nog wil’, besloot Josca Bos na haar Parkinsondiagnose. Ze ging daarbij ‘iets te ver over haar grenzen’ en belandde in een revalidatiecentrum.
Daar zette ze haar emoties op papier, in eerste instantie als handleiding voor zichzelf. Uiteindelijk creëerde Josca een concreet zelfhulpboek, waardevol voor álle mensen met Parkinson en hun naasten.

  Op de sites van Omroep West en Studio Alphen staan de artikelen:

https://www.omroepwest.nl/nieuws/4002361/Schijnwerpers-gericht-op-Alphense-vrijwilligers-Wat-een-giller-de-vlag-kan-uit

https://www.studioalphen.nl/nieuws/schijnwerpers-gericht-op-alphense-vrijwilligers-wat-een-giller-de-vlag-kan-uit

Vanaf vrijdag om na 17.30 uur kunt u de opnames zien en elk uur een herhaling. De langere versie draait al op tv bij Studio Alphen.