Café nieuws Okt. ’15

image_pdfimage_print

Banner+PV-Pcafé+1600x230

Café Nieuws oktober 2015

ScreenShot009 nieuws2 (klik aan)

Woensdag 28 oktober 2015 vertelden de dames Heleen Scheidemans en Astrid  Rombouts  (Verpleeghuis Oudshoorn) in een volle zaal over:

Ergotherapie bij de ziekte Parkinson” 

 P1020636   Astrid Rombouts

  P1020645 Heleen Scheidemans

Wanneer is er aanleiding voor een doorverwijzing naar een ergotherapeut?
Ergotherapie is bestemd voor iedereen die problemen heeft met het dagelijks functioneren. Enkele voorbeelden zijn: u heeft moeite om uw brood te smeren, u bent regelmatig te moe om eropuit te gaan, u ervaart problemen bij het uitvoeren van twee taken tegelijkertijd (dubbeltaken). De behandeling door een ergotherapeut is erop gericht om mensen zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren wanneer ze problemen ondervinden in het dagelijks handelen.

Kan ik doorverwezen worden naar een ergotherapeut?
Ja, nadat een neuroloog bij u de ziekte van Parkinson heeft geconstateerd, kunt u een doorverwijzing naar de ergotherapeut krijgen, bijvoorbeeld van uw huisarts, de parkinsonverpleegkundige, de neuroloog of een andere medische specialist.

Kan ik bij iedere ergotherapeut terecht?
Ja, u kunt bij iedere ergotherapeut terecht. Echter is het aan te bevelen dat wanneer u besluit gebruik te maken van een therapeutische behandeling, u een therapeut uitkiest die specifieke affiniteit heeft met de ziekte van Parkinson. Deze therapeuten moeten in ieder geval bekend zijn met de richtlijn: Ergotherapie bij de ziekte van Parkinson en volgens deze richtlijn geschoold zijn. In sommige gevallen is het noodzakelijk voor de therapeut om u in uw thuissituatie te bezoeken. Kijk op de Zorgzoeker voor de gespecialiseerde ergoptherapeuten.

Wordt ergotherapie vergoed?
Voor informatie over de vergoeding van uw behandeling verwijzen wij u naar uw eigen ziektekostenverzekeraar.  http://www.parkinsonnet.nl/faq/patient/ergotherapie

P1020637       P1020635

Kijk ook eens op: Ergotherapeuten