Café nieuws Feb. ’16

image_pdfimage_print

Banner+PV-Pcafé+1600x230

Café Nieuws februari 2016

ScreenShot009 nieuws2 (klik aan)

Woensdag 24 februari 2016 gaven Tim Hahn (onderzoeker Radboud Ziekenhuis Nijmegen)  en Anjo Küh (fysiotherapeute)  een uniek inzicht in het dagelijkse beloop van de ziekte van Parkinson bij Parkinson Café Alphen.

De afdeling Neurologie van het Radboudumc voert op dit moment een groot, landelijk onderzoek uit naar de ziekte van Parkinson. Door gebruik te maken van nieuwe technologie streven ze naar meer inzicht in het dagelijks functioneren van mensen met de ziekte van Parkinson.

De ziekte van Parkinson varieert sterk van patiënt tot patiënt en bij vele patiënten zelf van uur tot uur. Dit vormt een uitdaging voor patiënten om er goed mee om te gaan, en een uitdaging voor zorgverleners om “zorg op maat” te leveren.

Dankzij de nieuwe technologieën is het nu mogelijk om een goed beeld te krijgen van lichamelijke activiteit, symptomen en medicijngebruik in de thuissituatie.

Met ParkinsonThuis studie willen ze deze mogelijkheid benutten en het dagelijks beloop van de ziekte Parkinson beter begrijpen.

Dit is unieke kans om mee te doen met de nieuwste onderzoeken op het gebied van de ziekte van Parkinson door gewoon met een (intelligent) horloge (smartwatch) verbonden aan je smartphone gegevens van je dagelijks leefpatroon te verzamelen welke van belang zijn om t.z.t. medicijnen etc. aan te passen voor uw situatie.

Alles wordt in Alphen geregeld (U hoeft dus NIET naar Nijmegen) en indien er genoeg belangstelling is kunnen wij een middag in Kerk en Zanen afspreken om gezamelijk uit te leggen en op uw telefoon installeren en op deze manier een ingang te hebben naar eventueel hulp achteraf..