Café nieuws Apr. ’15

image_pdfimage_print

Banner+PV-Pcafé+1600x230

Café Nieuws april 2015

ScreenShot009 nieuws2 (klik aan)
 

 “De rol van voeding bij de Ziekte van Parkinson”.

door Jet Vervloet, diëtiste, aangesloten bij ParkinsonNet.

P1010731

Jet Vervloet, diëtiste, oefent haar beroep al 28 jaar uit en zo’n 8 jaar geleden heeft ze in Alphen aan den Rijn de praktijk De Voediëtist opgericht. In Alphen werken 6 diëtisten en u kunt ze op verschillende locaties tegenkomen: o.a. bij huisartsenposten (HOED) en bij fysiopraktijken.

Jet noemt zich nadrukkelijk Voediëtist en al snel wordt duidelijk waarom. Eten, gewicht, regels, lijnen, voorschriften die ons beperken en regels die ons vastleggen… Niet leuk toch?

P1010732

 

Gelukkig heeft Jet een andere kijk hierop. Eten is leuk, eten is lekker, eten moeten we allemaal… Wat daarbij belangrijk is, is dat we leren zien welke rol eten in ons leven speelt. Niet de hoeveelheid calorieën die we binnenkrijgen is dan de leidraad, maar de mate waarin dat wat je eet, bij je past en in je leven past. Dan spreek je ook niet meer van ‘dieet’ maar van ‘eten wat bij je past’.

Mensen met de ZvP vermageren op den duur dikwijls, hun smaakbeleving verandert, ze kunnen last krijgen van obstipatie en de combinatie medicijnen en eten heeft ook zo z’n gevolgen.

Jet Vervloet is lid van het ParkinsonNet en heeft een gedegen kennis van alles wat met Parkinson en voeding te maken heeft. Het onderwerp van haar inleiding op 22 april a.s. is

Een presentatie over voedings gerelateerde problemen gaat bij mensen met Zv P. Zoals gewichtsverlies, obstipatie, gewichtstoename, kauw en slikproblemen, vertraagde maaglediging, opname van medicatie ivm voeding, vitaminen en mineralen.

Het was een leerzaam Pakinsoncafé.

Wij gaan voortaan lekker eten!

krantenartikel  (Document (55 pagina’s) over diëten bij Parkinson)

 

P1010736  P1010739P1010750