Café nieuws Mrt. ’17

image_pdfimage_print

Banner+PV-Pcafé+1600x230

Café Nieuws maart 2017

ScreenShot009 nieuws2 (klik aan)
 

 

Het cafe Parkinson Café Alphen van  Woensdag 22 maart 2017 ging over

Fraudepreventie en waar moet u op letten ?

  Douwe Brongers,

Volgens de Van Dale is fraude: bedrog, gepleegd door vervalsing van administratie. Er is dus sprake van fraude als door bedrog een oneerlijk, vaak financieel voordeel wordt behaald ten koste van een ander persoon of bedrijf.

Maar fraude is een breed begrip. De Fraudehelpdesk stelt dat alles wat met oplichting te maken heeft, fraude is. Vaak is het zo dat iemand geld probeert af te troggelen. Ook kan het zijn dat een fraudeur doelbewust op persoonlijke gegevens uit is om bijvoorbeeld identiteitsfraude te plegen.

Men spreekt ook van oplichting, bedrog, hoax, list, truc, scam, gesjoemel, en zwendel.

Douwe Brongers, bezoeker van Parkinson Café Alphen, is na een loopbaan bij PTT, PCGD en Postbank tot medio 2002 werkzaam geweest als beleidsadviseur veiligheid bij ING. In het kader van zijn werk, maar ook gedreven door hobby’s en andere interesses heeft Douwe de afgelopen jaren, soms samen met anderen, een aantal boeken geschreven.

Zijn verhaal is gebaseerd op alledaagse feiten, waar wij, jong of oud mee te maken krijgen.

Helaas zijn er figuren op deze aardbol die ouderen uitkiezen om geld af te pakken, is het met vals geld, kopiëren van uw bankpasje, foute brieven sturen of u via internet benaderen.

Douwe gaf via veel voorbeelden aan waar op bankbiljetten, paspoorten en rijbewijzen beveiligingen zitten en heel veel tips om te proberen u voor welke fraude dan ook te behoeden.

Hieronder is een link geplaatst waar wij u anti fraude tips geven. 

    Anti Fraude Tips 

 

  Klik op artikel voor het AD-interview.