Café nieuws Jan.’15

image_pdfimage_print

Banner+PV-Pcafé+1600x230

Café Nieuws januari 2015

ScreenShot009 nieuws2 (klik aan)
 

weerbericht

 

regen

Weer Verwachting woensdag 28 januari 2015
De eerst uren tamelijk onstuimig, vooral morgen winterse buien.

Het is overwegend bewolkt en er valt buiige regen, soms met onweer. Vanavond komen opklaringen het noordwesten van het land binnen en kan er een enkele winterse bui voorkomen. De westelijke wind is matig tot vrij krachtig, aanvankelijk nog zuidwestelijk. Aan de kust is de westelijke wind krachtig tot hard, soms stormachtig, kracht 8. Met name in de kustgebieden kunnen er zware windstoten voorkomen van 90-100 km/uur, landinwaarts tot circa 80 km/uur.

Er zijn mensen die zich niets aantrekken van het weer of de voorspellingen die gedaan worden en ook niet van het Algemeen Dagblad dat in haar aankondiging het Parkinson Café Alphen een dag later laat starten, ze komen gewoon de 4e woensdag van de maand…punt.

Lenie Dingemanse, voorzitster van het Parkinson Café, deed in het kort enkele mededelingen en vertelde wat het programma inhield. Ook stond ze nog even stil bij het succes van de High Tea ter gelegenheid van de Kerst.

  1. Allereerst een wijziging in het jaarprogramma: 27 mei Nordic Walking vervalt. Wim Koning zal dan een presentatie geven over ‘time-management voor mensen met Parkinson”.
  1. Een VROLIJK bericht: In december werd er door de Rotaryclubs Alphen a/d Rijn, Alphen-Woubrugge en Rijnwoude een grote kerstboom geplaatst op het Rijnplein waarin iedereen wensen kon ophangen. Uit al die wensen werden een aantal doelen geselecteerd  die op een financiële bijdrage mochten rekenen.

Gerry Ploum hing een wens voor ons Parkinson Café in de boom en vorige week hoorden we dat de Rotaryclub Alphen a/d Rijn onze wens in vervulling wil laten gaan! daar zijn we heel blij mee! De cheque wordt op 4 februari uitgereikt. 

  1. Verder lag er op alle tafeltjes een vragenlijstje waarop de mening van de bezoekers gevraagd werd over de Parkinsoncafés die zij inmiddels bijgewoond hebben. Wat gaat er goed? wat kan er beter? welke onderwerpen wilt u nog graag aan de orde laten komen? of heeft u een idee waar niemand nog aan gedacht heeft…. Velen hebben de vragenlijst ingevuld en t.z.t. hoort u de uitslag. De mensen die het liever online doen, kunnen met een klik de vragenlijst invullen.           vragenlijst (klik op button en geef uw antwoorden)
  1. Tijdens vorige bijeenkomsten werd er door enkele bezoekers aangegeven dat zij behoefte hadden aan contact met andere mantelzorgers. Gewoon om samen ervaringen te bespreken of te delen maar ook om elkaar te kunnen helpen.

Als voorbeeld werd genoemd:  een mantelzorger/ster moet op doktersbezoek of een     boodschap doen, maar de partner kan moeilijk of niet alleen thuisblijven. Bestaat er dan een mogelijkheid dat de partner zolang gezelschap krijgt of gezellig bij andere personen zolang een kopje koffie drinkt o.i.d.

Het Parkinson Café komt nog met een voorstel hoe we elkaar hierin kunnen helpen.

Ondanks de miskleun van het AD en de slechte weersvoorspellingen waren er toch nog 21 gasten die met interesse kennis namen van het vakantieverhaal dat Wim Bloemzaad presenteerde.

vakantie2vakantiebureau

Wim Bloemzaad, webmaster van Parkinson Café Alphen en vrijwilliger van Het Vakantiebureau, gaf een presentatie over vakanties voor mensen met beperkingen en hun mantelzorgers.

Het vakantie is uitstekend geschikt voor die mensen die zorg nodig hebben en waar de mantelzorgers(sters) eens wat anders kan doen dan verzorgen.

Zo’n 1.400 vrijwilligers, waarbij gediplomeerde verzorgers aanwezig zijn, nemen alle taken van de mantelzorgers over en zorgen dat beide een onvergetelijke week hebben.

‘s-Morgens ontbijt, ‘s-middags lunch en ‘s-avonds een geweldig 3 gangen diner. Tussendoor natuurlijk de koffie en/of thee.

Overdag worden er uitstapjes georganiseerd naar dierentuin. musea, tuincentra al naar gelang de gasten aangeven wat ze willen doen.

‘s-Avonds worden er door de recreatie zang, dans, bingo, muziek gebracht. Uiteraard worden voor die gasten die lekker thuis willen blijven ook recreatie aangeboden. Er zijn al heel wat sjoel-, klaverjas en bridge kampioenschappen gehouden onder de gasten.

Wim vertelde dat op de website vele vakantieorganisaties vermeld zijn, doch hij gaat al jaren mee als vrijwilliger en had de beste ervaring met Het Vakantiebureau.nl

Niemand hoeft bang te zijn over zijn of haar medische status, deze wordt goed in de gaten gehouden en desnoods wordt overleg gepleegd met de huisarts of ziekenhuis.

Verder zijn alle kamers geschikt voor alle voorkomende problemen, papegaai, hoog/laag bedden, rolstoelen, rollators, po-stoelen m.a.w. alle locaties van het vakantie bureau zijn compleet geschikt voor mensen met een medisch probleem.

Er zijn locaties in Lunteren, Ermelo, Doorn, Wezep, Mechelen, Lemele en de boot “Prins Willem Alexander”

Een complete presentatie vindt u op de website door aanklikken van onderstaande link.

De presentatie: vakantiebureau

De site van Het vakantiebureau.nl: www.hetvakantiebureau.nl

Vakanties voor mensen met een beperking en hun mantelzorger/ster

Na de presentatie werd er aan alle tafels nog flink doorgepraat met of zonder een glas wijn, kop thee of koffie en ondanks het slechte weer zat de stemming er weer goed in.